I’m officially Mrs.Khairi

Hey guys! It’s been while since my last post on counting down the days…hehe. But now i’m officially a wifey yaw! It feels good! I’m a wife and i’m loving it! (gedik pulak …tapi mmg betol! perasaan menjadi seorang isteri mmg seronok, walaupun byk tanggungjawab yg perlu dipikul. tapi setakat ni, masih okay lagi la, memandangkan Khairi adelah seorang yang sgt2 memahami dan sgt penyayang . hihi )

Kami telah pon selamat bernikah pada 20 februari 2009 iaitu genap hari ulang tahun saye yg ke-23 dan genap 3 tahun kami berkenalan. Dengan sekali lafaz saje saya telah menjadi isteri yg sah kepada Mohd. Khairi Abd. Kadir. Alhamdulillah….

During nikah and preparation :

getting ready

getting ready

with tina and adeline

with tina and adeline

 

with my cousins;bridesmaid

with my cousin jasmine;bridesmaid

 

the nervous groom

the nervous groom

 

wedding-1523

akad nikah

baca taklik

baca taklik

alhamdulillah...amin

alhamdulillah...amin

the ring

the ring

respect

respect

blessed!

blessed!

wedding-229
LOVE

LOVE

happy family

happy family

For akad nikah ceremony, i’m wearing the white modern kurung courtesy from my mom. It’s actually belonged to my mom and she wore the very same dress when she akad nikah 25 years back. It still looks gorgeous ain’t it?? I love that dress! I’ve been wanting to wear since i was little. I told my om exactly like this, ” Ma, nanti bile akak nak kawin, akak nak pakai baju mama ni. Tak payah nak tempah2 dah..”.  And my dream came thru.. =)
As for make up on my akad nikah, I just paid Maggie, the person from Bobbi Brown. Secara jujurnya, saya mula2 ragu-ragu akan kebolehan Maggie. Tapi bile dah siap semua, nmpak not bad la…for the price that i’m paying. Memang tak dpat dinafikan, saye ni seorang yg sangat cerewet. Saye mementingkan kesempurnaan demi kepuasan diri. Yelah, takkan la kite nak pilih orang yg make-up kan muke kite jadi cam badut pulak, betol tak?? Selisih malaikat 44..huhU~ Alhamdulillah muke saye ptg tu tak jadi badut.
Accessories dan bantal nikah kami mlm tu pulak ditaja oleh Lynda Rahim KL Boutique. 😉  <thanks Kak Lynda,you’re the best!> Dan dulang hantaran saye juga dibuat oleh Lynda Rahim. Mase tu satu dulang RM150 je. Tapi skang ni tak tau la dah naik ke belum…
By Lynda Rahim KL Boutique

By Lynda Rahim KL Boutique

By Lynda Rahim KL Boutique

By Lynda Rahim KL Boutique

By Lynda Rahim KL Boutique

By Lynda Rahim KL Boutique

By Lynda Rahim KL Boutique

By Lynda Rahim KL Boutique

By Lynda Rahim KL Boutique

By Lynda Rahim KL Boutique

Dulang by Lynda Rahim, Cupcakes sponsored by Ayui

Dulang by Lynda Rahim, Cupcakes sponsored by Ayui

Semua sekali ader 9 dulang hantaran tapi penatla la nak upload satu-satu gamba. Cukuplah beberapa gamba utuk tatapan yer? Tapi memang saye sangat berpuas hati dengan dulang hantaran dari Lynda Rahim ni. Cantik sangat2. Rase sayang pulak nak bagi orang. hehe…Mak saye pon suke. Mak saye dahla penggemar bunga yang obses, bile die tengok hantaran tu lagi la die menggila..hehe. Anyway kalau ade sesiape yg berminat nak buat dulang hantaran dgn Lynda Rahim silalah hubungi beliau. Atau anda boleh add dekat Facebook search for Lynda Rahim.
P/s : Untuk sesiapa yg nak kawin tu, buatla yg terbaik for your wedding. Sekali jer seumur hidup. Tapi janganlah membazir sgt. Kalau boleh
survey dulu merate tempat, then baru buat pilihan terbaik mengikut budget masing2.  =) 
(Peace and be cool)
Advertisements

9 Comments

Filed under Personal

9 responses to “I’m officially Mrs.Khairi

  1. Sue-Ann

    Congratulations, Farah! The lace veil and your mum’s dress looks exquisite.

  2. hurmm.. bestnya leh pakai baju nikah mak.. nk pakai jugak.. tapi tak muat. (hahaha)

    btw. i’m very happy for ya! =)

  3. intan : THANKS!takkan tak muat kot? hmm..cikgu bada kurus giler ke dulu? hehe..

  4. hehe.. jgn tak caya. cikgu bada dulu lagi kurus dr u tau. haha. hanya berjaya pakai baju dia time i’m darjah 4. drjah 6 nk pakai dh sendat mendat. cuba bayang…

  5. iyan

    brape harga gubah hantaran tu eh??? seriously so lovely! where is lynda rahim boutique alocated?

  6. iyan

    brape harga gubah hantaran tuh???? seriouly its sooo lovely!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s