The End Of Ramadhan

Akhirnya! dapat jugak kitorang berbuka di Saba’ restaurant Cyberjaya towards the end of Ramadhan. Punyalah susah nak buat reservation. Memang sentiasa full!Tapi disebabkan Khairy teringin sangat berbuka dengan Lamb Tikka with rice tu saya dengan bertungkus lumusnya cube untuk membuat reservation. Rasa macam malas pulak  nak cerita macam mana susah nya nak book for reservation kat sini. No need lah, lagipon pon dah out of date dah! Dah masuk Syawal dah pon, dah RAYA dah pon. Layan ajo lah gamba ye?

Grilled Chicken with humus and fries

Grilled Chicken with humus and fries

Lamb Tikka with rice

Lamb Tikka with rice

this is it

this is it

.....

.....

the crowds

the crowds

Itulah dia sedikit sebanyak gambaran masa berbuka di Rstoran Saba. Memang ramai umat manusia kat situ. Sampai ade yang sanggup duduk bersila kat atas lantai asalkan dapat berbuka kat situ. Tapi saya tak sempat nak tangkap gambar diorang yang berbuka atas lantai tu. Segan. Takut ape pulak perception diorang. Cam paparazzi. Tapi Alhmadulillah.. Allah makbulkan juga keinginan Khairy untuk makan Lamb Tikka tu.
Cerita pasal berbuka lagi, hari kedua terakhir puasa, kami berbuka di rumah saja. Masa tu kebetulan saya dapat half-day dan kebetulan juga adik-adik saya datang lepak rumah. Semua kebetulan yang best! hehe… So, dah kemas2 rumah sikit, lepak2 + chit-chat dengan adik-adik, dah nak masuk waktu berbuka. Tiba-tiba datang idea nak suruh adik lelaki saya masak. Sebab die kan skarang tengah belajar nak jadi chef. So ini lah masanya kakak nak test power die. (hehe..ade je alasan kan? sebenanya malas masak, ceh!) Takdelah…sebenanye dah lama teringin nak rasa masakan si Amir ni. Denga cite dari mama pulak, Amir dah pandai buat Ayam Madu. So ape lagi, saya pon soh lah die masak kan Ayam Madu untuk berbuka. Sedap!! Sehingga menjilat pinggannnnnn…Khairy siap bertambah-tambah nasi. Masak 4 pot nasi, habis licin! Pandai betul adik saya ni. Sejuk hati bakal isteri dia nnt, tak payah susah payah masak. Heheh..
last day berbuka

last day berbuka

3 lauk aje

3 lauk aje

Ayam Madu Amir. Terbaik dari ladang!

Ayam Madu Amir. Terbaik dari ladang!

Nampak sedap tak? Tapi memang sedap pon! Walaupun sedikit kehangitan dan tak berapa menjadi sebab die nervous kene masak depan kakak die, tapi tetap sedap! Ade kelainan. Pandai adik kakak! 🙂 Nanti bile adik dah besar, kite buka kedai makan sama-sama ye dik? hehe…
Lepas berbuka adik-adik saya pon berangkat pulang ke rumah bonda. Saya dengan Khairy berangkat lambat sikit sebab nak kemas2 sikit, nak packing2 barang and nak jalan2 sikit kat jln.TAR tu, tapi tak jadi sebab jam yang melampau!  Dalam pukul 12 lebih saya dan Khairy selamat tiba di rumah bonda. Lega rasenya dapat tido! hehe…. Nanti kita cerita pasal malam raya pulak ye.. Ciao~
Advertisements

Leave a comment

Filed under all in my family, foods, Life, Personal

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s